tisdag 5 februari 2013

Australien

Då har vi varit ute och rest i 15 dagar ungefär. Noosa är inte dumt alls, utan ett väldigt trevligt ställe. Folk här är vänliga och hjälpsamma. Damen som vi bor hos är snäll och vi har fått ett fint rum. Vi har införskaffat en styck cykel och en moped. Dessa ska säljas igen innan vi lämnar stället. Tyvärr gick moppen sönder och har nu varit under reparation ett tag, men på torsdag ska den fungera igen. Vi trivs bra här nere så det känns inte jobbigt att det är några veckor kvar... Vi har dessutom tittat ut ett hus som vi skulle kunna tänka oss att bo i om vi skulle få för oss att flytta hit.

Vädret har hittills varierat mellan extrem hetta och cyklon, vilket verkar vara normalt för årstiden.
Vi har träffat Matte och Zarah, liksom Patrick och Karin. Vågorna har varit väldigt bra, synd bara att det är så många andra människor som också tycker om vågor här.
En sak man lägger märke till är att folk ser väldigt sunda ut här. Det känns som att det är betydligt lättare att leva ett aktivt liv här. De flesta verkar hålla igång på ett eller annat sätt. Jag har blivit betydligt mer morgonpigg sedan vi kom hit dessutom. Vaknar tidigt på morgonen, sugen på att komma ur sängen. Kan inte minnas senast det hände hemma i Sverige.

Här har Matte legat sjuk i diarre några dagar, men just återfått hoppet efter en kur Immodium.

Minx, en av katterna som vi delar lya med, hjälpte Emma till ett par extrapoäng i "på spåret"

Man måste inte göra saker hela tiden.

Några större konsekvenser än så här kunde vi inte finna efter stormen.

Trotts att det blir mörkt ganska tidigt, är infödingarna i Australien motvilliga till bruk av pannlampa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar