torsdag 11 oktober 2018

Delikat i kvadrat och den frustrerande toppskräcken

Så börjar hösten smyga sig på, härligt! Löven börjar gulna på Kjugekull, och där är  väldigt vackert just nu. Fortfarande ganska varmt från dag till dag, men är man i skuggan är det ganska överkomligt. Jag längtar till de där riktigt fina vinterdagarna med minusgrader, sol och superstick!

Delikat i kvadrat ligger i skuggan av Monolith, och får väl  inte riktigt lika mycket trafik. Jag har alltid gjort några försök på Delikaten när jag varit i krokarna och kört på Monolith. Det är en ganska avig start, svårt att få upp fötterna, och ännu svårare när man fått upp dem. Jag såg någon dansk som klättrade den utan att lägga hälkrok runt areten i början, och det var ett sätt som passade även mig bra. Hade jag bara vetat vart man skulle sätta sin vänsterfot när det är dags att toppa ut, hade jag besparat mig mycket jobb, nu blev det en del fall från toppen innan jag lyckades masa mig upp.

Det här med att trilla från toppen är något av mitt signum, då jag tänkt att jag skulle ge mig i kast med Caspersens arete denna säsong, hoppas jag innerligt att jag slipper fall från toppen på den.

Nu blir det en liten paus med klättringen, åker till Irland för att surfa imorgon!


Delikat i Kvadrat from jonas nilsson on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar